The Hardware Side of Cryptography

About

Welcome to my personal blog, the place i shared my ideas. All the stuffs here are available for free for educational purpose only, under GPL 3.0.

This blog will not always up to date as you might expected. You guys may drop some comments or questions. I’ll try my best to answer your question, but don’t expect me too much😀. I hope you guys find this blog useful. Take your own risk and happy coding.

My code repositiory is hosted at google code. You may check
http://code.google.com/p/cryptonutter/

A little bit about my self, my name is Edi Permadi. I’m currently working as a Firmware Engineer at a Singaporean aerospace company. I’m running a small and cheerful family with my wife and my beloved baby😀.

Have a nice reading.

27 Comments »

  1. Dear edipermadi
    Nice to know you. I am interested in your blog actually ’bout C++. Other day I may visit your site to get the information relating C++. If you break please, take a nice look at:
    http://ardiansyahputra.wordpress.com

    Comment by ardiansyahputra — 17 September 2008 @ 4:21 pm

  2. Salam kenal ya^^ Salut untuk mas Edi Permadi, semoga tetap terus semangat untuk menulis dan menghasilkan karya-karya kriptografi selanjutnya, ok! Kapan-kapan bisa sharing2 ilmu nih. Semoga karya-karya mas Edi bisa tersebar di Indonesia, kita membutuhkan ahli pengamanan informasi. Sukes y!

    Comment by zakimath — 9 October 2008 @ 5:06 pm

  3. Luar biasa, mudah-mudahan kelak mas Edi bisa menjadi CryptoMan sejati, ditunggu temuan algoritma cryptography-nya…

    Comment by Stefano Al-Biruni — 13 October 2008 @ 12:22 pm

  4. Besok selasa (18/11) datang ya! Saya juga datang koq, cu…

    Comment by zakimath — 14 November 2008 @ 7:09 pm

  5. OK mas zaky. Insya Allah saya juga dateng. acaranya keren abizz. semoga bisa menjadi titik cerah dalam perkembangan kriptografi di Indonesia

    Comment by edipermadi — 15 November 2008 @ 1:29 pm

  6. kriptografi tu apa ya?
    apa kayak enkripsi gtu?

    Comment by andyan — 5 December 2008 @ 4:55 pm

  7. Hi. Since you’re in the same country as mine, I’ll use a local lang. instead.

    Salam kenal. Melihat blog sederhana ini aku tak bisa melihat hal lain selain bakat, tekad, dan kerja keras. Met ngerjain skripsi deh.

    Rgds,
    Chandra MDE
    http://telinks.wordpress.com

    Comment by chandramde — 19 December 2008 @ 2:29 pm

    • Salam kenal juga mas, thanks dah ngunjungin blog ku. Semoga pengerjaan skripsinya lancar, dicerahkan dan dimudahkan, amiin

      Comment by edipermadi — 19 December 2008 @ 3:45 pm

  8. assalam,,,,
    salam kenal saya hasditama, tinggal di bogor. Pernah ikut seminar di President University pada saat yang lalu…
    Mas Edi Permadi, salut mas tentang bahasan blognya…
    Terus kembangkan bakat y,,, saya juga lagi belajar nie mas….

    Comment by hasditama — 4 January 2009 @ 1:07 pm

    • @hasditama :
      wa’alaikum salam mas. terimakasih dah ngunjungin blogku. Sekarang saya juga tinggal di bogor ^_^.

      Comment by edipermadi — 4 January 2009 @ 5:02 pm

  9. wah,,dikira nak STsn,,ternyata bukan yah,.???
    hha

    Qrenz!? salut buat karyanya,.^^
    ajarin kripto lha^

    Comment by indraadiputra — 20 January 2009 @ 2:25 pm

    • @indra adi putra :
      sama2, thanks dah ngunjungin blogku.
      hehe.. kebalik atuh ada juga saya yang mesti belajar kripto ;p

      Comment by edipermadi — 21 January 2009 @ 12:45 pm

  10. Gmn kabarnya? Koq gk jadi ke Jogja nih…?
    Oh ya, rencana pd bulan Mei depan ada seminar kripto lg, yg ngadaain anak STSN…

    Comment by zakimath — 7 March 2009 @ 5:22 pm

    • @zakimath :
      waduh kayanya ga bisa ke UGM lagi mas, lagi persiapan defense🙂

      Comment by edipermadi — 10 March 2009 @ 9:49 am

  11. lam kenal….n angkat topi buat dhik Edi Permadi…..aku jg tinggal di Bogor…di Ciampea Asri A9/12…n kerja-ku di Lemsaneg RI…have a great today 4 U. thx

    Comment by M. Martony Rustiyono — 28 May 2009 @ 2:42 pm

    • @M. Martony Rustiyono

      Salam kenal juga pak, terimakasih sudah ngunjungin blog saya. Wah ternyata bpk bogornese juga. Salam kenal juga. happy crypto

      Comment by edipermadi — 1 June 2009 @ 9:41 am

  12. salam kenal ya aa edi,ak bru belajar crypto2 gtu tp blm begitu ngerti.

    Comment by linda — 4 September 2009 @ 2:48 pm

  13. May i know do u plan to release your work in C language ?

    Comment by tzehon — 25 September 2009 @ 1:40 am

  14. salut, salam kenal… main2 ke blog ku mas… terkadang aku juga bahas kripto2an ,, hehehehe

    http://www.noersilo.web.id

    Comment by noersilo — 14 December 2009 @ 3:33 pm

    • @noersilo :

      alhamdulillah, salam kenal juga. wah mas noersilo cadas banget, cryptanalysis gitu loh. ampuun , math nya ga nahan. saya beruntung banget, wajib berguru nih.

      Comment by edipermadi — 15 December 2009 @ 8:32 am

  15. Dear edi, I have seen some impresive work on the AES implementation assembly for the PIC. Do you have something that endorse the AES-GCM version as well?

    Comment by Andre — 13 December 2012 @ 3:15 am

    • Hello, i don’t have something on AES GCM yet.😀

      Comment by edipermadi — 15 December 2012 @ 5:42 pm

  16. Dear EdiPermadi
    This is Mohammad Bahrami. i visited your website on my further researches,and found them so productive for my research area.beside, im so intrested in your area of study.my topic of researching is “implementation aes 128 ,192, 256 with c or asm language and simulate with keil or… and compare speed and pwer its,
    i will appriciate if its possible for you to give me some technical advices in order to help me in my field study.

    Comment by mohammed — 13 July 2014 @ 4:21 pm

  17. thank

    Comment by mohammed — 13 July 2014 @ 4:21 pm

  18. Selamat Pagi/Siang/Malam nih mas edi..😀 saya disaranin oleh tmn dari grup FB “Forum Diskusi Mikrokontroler dan Elektronika” buat tanya2 tentang tugas akhir saya mas Tentang Kriptografi yang di terapkan pada hardware..mohon bimbingannya sama infonya😀 soalnya saya masih pemula nih mas😀 maaf nih sblm nya comment nya to the point bngt😀

    #chat FB mas edi😀

    Comment by Rangga — 25 November 2014 @ 9:23 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: